Gör barnjeansen mer funktionella med muddväv

Har du ett gäng barnjeans i ungarnas garderober som inte används? Jeansen är kanske snygga i affären, men ganska snart märker man att det är väldigt opraktiskt med gylf och knappar på barnens kläder. Med knappar och dragkedjor blir det svårare för barnen att klara på och avklädningen själv. Då är det bättre att de har kläder som enkelt kan dras på och av, vilket motiverar dem till en större självständighet. Även vid potträning och toalettbesök är det en stor fördel med stretchiga linningar. Här får du lite tips om hur du syr i en mudd på jeans.

Gör såhär

Börja med att sprätta bort dragkedjor och knappar på jeansen, och sy sedan ihop gylföppningen. Om jeansen blir för trånga att dra på efter att gylfen har plockats bort kan du sänka linningen något. Att sänka linningen innan du syr på en mudd brukar räcka, men om det behövs kan du eventuellt även sy in små kilar av muddväv i sidorna på jeansen.

Mät sedan linningen och klipp ut dubbelvikt muddväv som är ungefär tre fjärdedelar så bred som byxornas linning. Sy ihop muddväven till en ring, vik den dubbel och nåla sedan fast den runt linningen.

För att mudden ska hamna rätt så dela först upp både byxlinning och muddväv i fyra delar genom att markera med nålar. Nåla sedan ihop byxa och mudd där du har satt markeringarna och efter det kan du nåla resten. Både när du nålar och syr kommer du att få dra lite i muddväven för att den ska bli jämt fördelar runt hela linningen. Om du vill ha muddar vid bensluten så går du tillväga på precis samma sätt. Glöm inte att använda en elastisk söm när du syr!

Var köper jag muddväv?

Bra muddväv kan du till exempel köpa hos rosahuset.com. Sedan ska du se att det blir lättare för barnen, både vid morgonens påklädning och vid toalettbesök!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *