Spika din egen ställning för basketkorg

Spika din egen ställning för basketkorg

Få bollsporter erbjuder en sådan flexibilitet som basket. En basketkorg är billig att köpa och enkel att montera. Bygg din egen ställning och flytta basketkorgen dit du vill.

Få sporter är så omtyckta över hela världen som basket. Anledningarna är många, det är enkelt att spela och det är flexibelt. Du kan vara fler eller färre i lagen. Det räcker till och med att det är två spelare.

För att börja spela basket så behöver du en korg och en boll. Det är inte särskilt dyrt. Framförallt med tanke på hur mycket du kommer att använda dem.

Basketkorgen kan monteras på en ställning

Det vanligaste är att man skruvar upp sin basketkorg på garageväggen eller en liknande yta. Men är du lite händig så finns det en lösning som faktiskt är betydligt smartare.

Med en hemmagjord ställning så kan du montera din basketkorg och sedan flytta den beroende på vilket underlag du vill ha, eller hur många spelare ni är.

För att bygga en sådan ställning behöver du virke eller stål. Det bästa är självklart att bygga en stabil stålstomme. Den står sig bättre, men för att göra det så krävs det en annan utrustning, som svets och metallverktyg. Då är det enklare att bygga av trä, och det fungerar alldeles utmärkt.

Så här gör du

Tänk först på vilken höjd du vill ha din basketkorg. Därefter behöver du en stabil planka, gärna med lite höjd och som är robust. I ena änden av plankan spikar du kortare brädstumpar som står vertikalt från plankan mot marken. Se till att det blir riktigt bra stabilitet i dessa. Om du har använt ett bra virke och har gjort rätt så ska detta räcka ganska långt. Se också till att du använder bra och stora spik.

Har du köpt din basketkorg från en bra nätbutik så kanske det också finns ställningar att köpa. Surfa in på www.lekute.se och kolla. De har ett bra utbud och säljer grejer med kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *