Skydda dig mot solen med segelduk

Skydda dig mot solen med segelduk

Saknar du ett skydd mot solen på altanen eller uteplatsen, men vill ändå kunna ligga under bar himmel när du känner för det? Det du söker är segelduk! Att bygga in sin altan med väggar och tak kan bli en dyr historia, dessutom är det svårt att ångra sig när bygget väl är på plats. En segelduk kan du enkelt sätta upp och montera ner efter behov. Denna lösning är både smidig, billig och snygg.

Montera segelduk

Segelduk kan monteras på en mängd olika sätt. Enklaste sättet är att spänna upp den i linor och fästa i redan befintliga element. Du kan också montera fast krokar i fasad eller staket. Ett sluttande segeltak kan fästas i marken, likt ett tält. Finns det inget att fästa i kan du montera upp pålar eller stolpar som duken förankras i. Se dock till att inte ta för tunna. När vinden tar tag i segelduken kan det skapa ganska ordentliga krafter. Så det kan inte vara några småpinnar du sätter upp, och stolparna måste vara väl förankrade i marken.

Segelduk har oändliga möjligheter och med den är det både roligt och lätt att skapa kreativa lösningar i utemiljön. Den är dessutom snygg och stilren och den passar i de allra flesta trädgårdar. Monterar du din segelduk på våren, så lovar vi att alla grannar har monterat en likadan innan sommaren är över. För så läcker är den!

Köpa segelduk

Segelduk kan köpas färdigsydd i såväl den klassiska trekantiga segelformen som i rektanglar och andra former. Köper du segeltyg på metervara finns det inga begränsningar överhuvudtaget, varken i storlek eller form. Bra segelduk kan du till exempel köpa i Rosa Husets webbshop.

Lycka till med monteringen av din segelduk! När den är på plats kan du luta dig tillbaka i solsängen och ta något läskande att svalka dig med i värmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *