Pompoms – dina bästa sybehör

Pompoms – dina bästa sybehör

Pompoms är kanske det mest underskattade sybehöret av alla! De kan göra den mest tråkiga mössa eller klädesplagg rolig. De fluffiga bollarna för tankarna till barndomens pysselstunder och vippande mössor. Men pompomsen kan också vara eleganta och stilrena om de används på rätt sätt. En rad med mindre pompoms runt vantkanten kan både ge en spexig och lyxig känsla beroende på vilka färger man väljer.

Inspiration för pompoms

Pompomsen har allt tänkbar användningsområden. Förutom att sätta dem på mössor, vantar och kläder kan de användas till en mängd olika inredningsdetaljer. Du kan sätta dem längs lampskärmen, eller hänga dem på knopparna till byrålådan. En rad pompoms längs gardinkappan i olika färger kan lyfta upp ett annars grått och tråkigt kök. De kan också med lite andra sybehör bli till fina och roliga prydnadsdjur. Våga experimentera lite med pompomsen, så hittar du säkert en mängd olika användningsområden själv. De inbjuder verkligen till kreativt skapande.

Göra egna pompoms

 

Pompoms är enkelt att göra själv. Du klipper ut två rundlar i kartong och gör ett hål i mitten. Sedan trär du garn runt kanten i ett jämt lager. När du har en tjock rundel med garn klipper du upp garnet i kanten och trär en tråd mellan de två kartongerna. Knyt runt trådarna och plocka bort kartongen, så är den klar. Det roliga med dessa bollar är att det är enkelt att få till dem och alla, både gammal som ung, brukar uppskatta att tillverka dem.

Köpa färdiga pompoms

För dig som ändå tycker att det är svårt att få till en jämn boll, eller tycker att tillverkningsmomentet är tråkigt, så finns det fina pompoms att köpa färdiga. Webbutiken Rosa Huset har till exempel ett gäng härliga pompoms i fina färger. Det är en helt underbar webbutik som har massor med roliga saker. De har både en mängd härliga tyger och ett stort sortiment av sybehör av det allra bästa slag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *